Okupljanje u Banja Luci povodom smrti Davida Dragičevića

preporučujemo

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske jučer je izvršena identifikacija i obdukcija beživotnog tijela Davida Dragičevića, rođenog 1997. godine iz Banja Luke.

Kako je saopćeno iz MUP-a Republike Srpske, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka još nije dostavljen nalaz i mišljenje ljekara sudske medicine u vezi sa izvršenom obdukcijom.

“U konkretnom slučaju Tužilaštvo u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka preduzima sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti uzroka smrti”, saopćeno je iz MUP-a.

Po riječima patologa Željka Karana smrt je nastupila utapanjem, ali su uočene i povrede koje je prethodno zadobio po tijelu, piše N1.

Beživotno tijelo ovog mladića izvučeno je 24. marta iz Vrbasa ispod Tvrđave “Kastel”. Prethodno je porodica njegov nestanak prijavila policiji 18. marta.

U isto vrijeme, porodica i prijatelji večeras organizuju mirno okupljanje i paljenj svijeća za Davida.

“Ujedno, želimo da pošaljemo poruku i pozovemo nadležne da što prije rasvijetle ovo, ali i druga ubistva koja nikad nisu rasvijetljena”, navode iz porodice.

Okupljanje pod nazivom “STOP nekažnjenim ubistvima u Banja Luci – Pravda za Davida” održat će se danas na Trgu Krajine sa početkom od 18 sati.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...