Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas slavi Dan olimpizma

preporučujemo

Danas na dan osnivanja Modernih olimpijskih igara, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Opštine Teslić proslavlja se Olympic Day.

Olimpijski komitet BiH, sada već tradicionalnu proslavu diljem Bosne i Hercegovine je odlučio da 2021. godine organizuje u Opštini Teslić.

Olympic Day je otvorio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić, uz prisustvo potpredsjednika OK BiH Milanka Mučibabića, japanskog ambasadora u BiH Ito Makoto, pomoćnik ministra za sport u Ministrastvu porodice, omladine i sporta RS Marija Đurana i načelnika Opštine Teslić Milana Miličević.

“Olympic Day je sjajan podsjetnik da sport može da nas ujedini i učini svijet mnogo boljim mjestom za nas sve. Posebno ove godine Olimpijske igre Tokyo 2020 šalju jaku poruku, a to je poruka zajedništva. Danas okupljeni zajedno prisjećamo se Olimpijskih vrijednosti, ali i dijelimo osjećaj solidarnosti i optimizma koji u svima nama budi sport”, poručio je predsjednik OK BiH Marijan Kvesić.

Ito Makoto je podijelio radost da može zajedno sa bh mladima proslaviti Olympic Day, koji također označava 30 dana do početka OI Tokyo 2020. Ambasador Japana u BiH poželio je puno sreće bh. olimpijcima koji će se takmičiti na OI naglasivši da je sve spremano za sigurne Olimpijske igre u Tokiju.

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u 8 sportova: fudbal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, karate, badminton i košarka, a sve sa ciljem promocije Olimpijskog duha i Olimpijskih vrijednosti među mlađim naraštajima. Olympic Day 2021 je zasigurno značajniji od prethodnih jer pruža mogućnost mladima da budu fizički aktivni poslije dugog perioda COVID-19 restriktivnih mjera, koje su nepovoljno uticale na njihovo fizičko a i mentalno stanje.

I ove godine Dan olimpizma proslavili smo sa našim vrhunskim bh. sportistima i olimpijcima, Hamza Alić, Kemal Mešić, Tatjana Đekanović i Mihajlo Čeprkalo, koji su promovisali vrijednosti olimpizma među mladima, te su po završetku Olympic Daya uručili Diplome svim učesnicima.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...