Oluja se vratila u BiH: Na udaru Banja Luka, Prijedor, Bosanska Dubica…

Preporučujemo

Ono što je najavljivano se i obistinilo. U prvim večernjim satima olujno nevrijeme zahvatilo je dijelove Bosne i Hercegovine.

Nevrijeme praćeno kišom, gradom i olujnim vjetrom pogodilo je Banju Luku, Prijedor, Bosansku Dubicu…

Prema informacijama koje je objavio bhmeteo.ba, očekuju se burni naredni sati u većem dijelu sjeverne, sjeveroistočne, te dijelom centralne i istočne Bosne.

“Formiranjem superćelijske oluje kod Prijedora dolazi do promjene u strujanjima, odnosno kretanju olujnog nevremena koje se trenutno nalazi nad Posavinom.

Tako da će se u narednim satima, pored toga što će nastaviti kretanje dalje preko Posavine ka Semberiji, sve više spuštati ka jugoistoku.

Večeras će sjeveroistok, istok te manji dio centralne Bosne biti na udaru prolazno jače kiše, grmljavine, jakog vjetra a lokalno i leda”, saopšteno je na Facebook stranici.

Snažno nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u Prijedoru je trajalo 15-ak minuta. Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici za sada nije prijavljena šteta.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...