Općina Centar dodijelila nagrade najboljim sportistima

Preporučujemo

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 12. aprila 2018. godine održan je prijem za mlade i uspješne sportiste iz Centra, gdje je u ime načelnika Općine dr. Nedžada Ajnadžića domaćin bio savjetnik Mustafa Resić. Radi se o našoj najtalentovanijoj bosanskohercegovačkoj plivačici Nejli Karić, džudistkinji Larisi Cerić, te karatašima Mirnesi Bektaš i Nedimu Kavazoviću.

Ovom prilikom sportistima su uručene odluke kojima se iz općinskog budžeta izdvajaju novčana sredstva kao nagrada za postignute rezultate.

Resić je čestitao na postignutim rezultatima sportistima i naglasio da su oni najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine u svijetu.

–Preko vas mi komuniciramo s razvijenim demokratskim društvima. Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati naše uspješne sportiste, naglasio je Resić.

Sportisti su se zahvalili na ovoj pomoći napomenuvši da je i u proteklim godinama Općina Centar finansijski podržala njihove pripreme i put na međunarodna takmičenja.

Općina Centar Sarajevo će nastaviti dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...