Općina Centar donirala 10.000 maraka Akademiji nauka i umjetnosti BiH

Preporučujemo

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške Akademiji nauka i umjetnosti u Sarajevu. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka iz budžeta ove lokalne zajednice za organizaciju naučne konferencije na temu „75. godišnjica zasjedanja ZAVNOBIH-a: povijesna utemeljenost državnosti Bosne i Hercegovine“.

 

Sekretar Sekretarijata Akademije nauka i umjetnosti BiH mr. Amra Avdagić posjetila je Općinu Centar gdje su joj sekretar Općine Jasna Beba i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić uručile zaključak o isplati pomenutih sredstva a kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

- -

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine ustanovljena je zakonom 1966. godine kao najviša naučna i umjetnička institucija na prostoru BiH. Zakonom je Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine stavljeno u zadatak da vodi brigu o ukupnom razvoju nauke i umjetnosti, da organizira naučna istraživanja i umjetničke manifestacije, da objavljuje radove svojih članova i saradnika Akademije i da u cjelini brine o stanju i razvoju nauke i umjetnosti u zemlji.

Općina Centar je unazad nekoliko godina izdvojila oko 60.000 KM za podršku razvoju i radu Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...