Općina Centar finansira hitne popravke oštećenja na objektima kolektivnog stanovanja

Preporučujemo

U Općini Centar je u utorak 3. septembra 2019. godine organizovano potpisivanje ugovora na osnovu kojih Općina Centar upraviteljima subvencionira troškove nužnih popravaka oštećenja na objektima kolektivnog stanovanja.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je ovom prilikom potpisao osam ugovora sa predstavnicima šest upravitelja zgrada na području općine Centar: „Jobing“, „OKI“, „Hetig“, „Fidges“, „Hidromontaža“ i Sarajevostan“. Navedeni ugovori su ukupne vrijednosti 38.128 KM, sredstva su izdvojena iz općinskog budžeta, a namijenjena su za sanaciju dijela krovnih konstrukcija na nekoliko stambenih objekata, postavljanje hidroizolacije u podrumskim prostorijama, sanaciju dijela betonske staze, te popravku ruševnog balkona koji predstavlja opasnost za stanare i prolaznike.

- -

-Ono što je najvažnije je da su ovo aktivnosti koje se realizuju u interesu građana. Predlažem predstavnicima upravitelja zgrada kolektivnog stanovanja da njihov budući pravac djelovanja bude ka sticanju certifikata za utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja s ciljem povećanja energetske efikasnosti. Općina Centar će ubrzo pokrenuti projekat utopljavanja objekata kolektivnog i individualnog stanovanja na području cijelog Centra, objasnio je Ajnadžić.

Najveći pojedinačni iznos od 6.000 KM je izdvojen za nužne popravke krova u ulicama: Gorica 24, Muhameda Hadžijahića 56, Višnjik 45 i u Hadži-Sulejmanova ulica na broju 28, dok je isti iznos izdvojen za sanaciju dijela betonske staze oko objekta u Ulici Višnjik 44-46. Za postavljanje hidroizolacije u podrumskim prostorijama u zgradi na adresi Muhameda Hadžijahića 38 je izdvojeno 3.555 KM, dok će iznos od 4.000 KM biti izdvojen za sanaciju ruševnog balkona na zadnjem spratu objekta u Ulici Alipašina 11. Za sanaciju oštećenog dimnjaka u Ulici Jukićeva 39-41 planiran je iznos od 573 KM.

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar su također prisustvovali pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević, kao i Eldina Šehović iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, te sekretari i predstavnici savjeta mjesnih zajedica Centra, kao i etažni vlasnici.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...