Općina Centar finansira sanaciju krovne konstrukcije vrtića Višnjik

preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 15.000 KM iz općinskog budžeta za sanaciju krovne konstrukcije na objektu vrtića „Višnjik“ (Ulica Bolnička 38), gdje je i upriličeno potpisivanje dokumenta.

Navedena sredstva su odobrena iz budžeta Općine Centar za 2018. godinu sa ekonomskog koda poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova.

Nadležna općinska Služba za finansije je već navedena sredstva prebacila na račun Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ koja rukovodi pomenutom predškolskom ustanovom. Naime, predstavnici ove javne ustanove su se obratili načelniku Ajnadžiću i Općini Centar sa molbom za odobravanje finansijskih sredstava za sanaciju objekta vrtića „Višnjik“.

Kako je navedeno u molbi koju je potpisala v.d. Jasmina Čongo, koja je također prisustvovala potpisivanju pomenutog zaključka, na objektu ovog vrtića, s obzirom na njegovu starost, potrebna je hitna adaptacija, gdje je u najgorem stanju krovna konstrukcija i krov, fasada, podovi i stubišta unutar vrtića.

Također je potrebna i sanacija dječijeg igrališta koje je smješteno uz ovaj predškolski objekat.

-Općina Centar će nastaviti pomagati ovoj i drugim predškolskim ustanovama da imaju bolje i sređenije uslove za boravak djece i vaspitačica. Naredni korak koji želimo poduzeti je sređivanje dvorišta i igrališta, kao i uređenje unutrašnjosti ovog vrtića. Želimo biti posvećeni predškolskom odgoju, osnovnom i srednjem obrazovanju i praviti bolje uslove za rad i boravak. Također nastavljamo podržavati projekat uređenja vrtića „Šareni voz“ u Odobašinoj ulici kao i do sada, kazao je okupljenim mališanima načelnik Ajnadžić koji su za njega i ostale goste iz Općine Centar pripremili mali prigodan kulturno-zabavni program.

Potpisivanju ovog zaključka je također prisustvovao i vijećnik Općinskog vijeća Centar Salko Pašović.Uprava JU „Djece Sarajeva“ će provesti konkursu proceduru javnog poziva za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za sanaciju krovne konstrukcije vrtića „Višnjik“.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...