Općina Centar nastavlja pomoć održivom povratku

preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je sa predsjednikom izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Rogatica Ibrahimom Osmanovićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta izgradnje šehidskih spomen-obilježja u džematima Kukavice i Vragolovi, Općina Rogatica u svrhu podrške održivom povratku.

Za pomenutu namjenu Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 9.000 maraka.Naime, središnja sarajevska Općina godinama unazad izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć Programu održivog povratka općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

Načelnik Ajnadžić je kazao da ova lokalna zajednica već dugi niz godina iz budžeta izdvaja sredstva za pomoć održivom povratku, te da će u skladu sa mogućnostima, taj vid pomoći biti nastavljen i u budućnosti.

-Na ovaj način želimo povratnicima omogućiti stvaranje što ugodnijeg ambijenta za život. U skladu sa potpisanim ugovorom imate obavezu da nas obavijestite o namjenskom utrošku sredstava, istakao je Ajnadžić.

Za pomoć Programu održivog povratka obezbijeđena su sredstva u budžetu Općine Centar za 2018. godinu i dodjeljuju se na osnovu Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odabir korisnika i raspodjelu novčanih sredstava za pomoć općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima u svrhu održivog povratka, a prednost imaju povratnici sa područja općine Centar.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...