Općina Centar podržala organizaciju EYOF-a 2019.

Preporučujemo

U prostorijama sarajevskog hotela Hills na Ilidži danas je organizovano potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta izdvaja sredstva u iznosu od 15.000 KM za organizaciju zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Društva za realizaciju EYOF-a 2019. protokol potpisao direktor Senahid Godinjak. U potpisanom protokolu stoji da će finansijska služba Općine Centar uplatiti navedena sredstva na račun pomenutog Društva, koje će biti u obavezi da najkasnije mjesec dana po okončanju realizacije planiranih aktivnosti dostavi izvještaj općinskoj Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

Ajnadžić je kazao da je ovo doprinos Općine Centar u organizaciji ovako bitnog sportskog događaja od kojeg svi zajedno možemo imati samo koristi.

Evropski omladinski olimpijski festival predstavlja, poslije Olimpijade u Sarajevu 1984. godine, najznačajniji sportski događaj organizovan na ovim prostorima. Njegovo održavanje je planirano od 9. do 16. februara 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i na njemu će učestvovati mladi sportisti između 14 i 18 godina iz cijele Evrope koji će se takmičiti u osam različitih sportskih disciplina: alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...