Općina Centar podržava inicijativu: Ispred Pozorišta mladih urediti Trg kulture – Jurislav Korenić

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i dopredsjedavajućim Vijeća Mustafom Mulićem i saradnicima održao sastanak sa sarajevskim kulturnim djelatnicima povodom inicijative da se ispred sarajevskog Pozorišta mladih ukloni parking i ponovo uspostavi trg koji će se zvati Trg kulture – Jurislav Korenić, koji je bio jedan od najzaslužnijih utemeljitelja bosanskohercegovačkog teatra.

Sastanku su prisustvovali i članovi Komisije Općinskog vijeća Centar za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti.

- -

Poznati bosanskohecegovački glumac Emir Hadžihafizbegović pokrenuo je pomenutu inicijativu kojoj su svi prisutni na ovom sastanku dali jednoglasnu podršku te su dogovoreni naredni koraci da se ona i realizira.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da rukovodstvo Općine u potpunosti podržava inicijativu koja će biti upućena Općinskom vijeću u redovnu proceduru tokom koje će biti održana i javna rasprava na zboru građana Mjesne zajednice “Trg oslobođenja-Centar”. Uporedo s tim radit će se izmjene i dopune planske dokumentacije po redovnoj proceduri. Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar će uputiti zahtjev Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću “Rad” za izmještanje parkinga i raditi na iznalaženju adekvatnog privremenog rješenja uređenja trga sa pripadajućim urbanim mobilijarom, s obzirom na činjenicu da se na toj lokaciji u budućnosti planirana izgradnja podzemne javne garaže.

Osim Emira Hadžihafizbegovića sastanku su prisustvovali direktorica sarajevskog Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović, predsjednica Upravnog odbora Pozorišta mladih Sanela Dumanjić i predstavnik firme “Bosnia hoteli” Enver Malagić.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...