Općina Centar: Projekat „365 sport plus“ nastavlja se i naredne godine

preporučujemo

Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018. godine, Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo koja je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je početkom 2018. godine pokrenula ovaj projekat u okviru kojeg je preko hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekat „365 sport plus“ se nastavlja 21. januara 2019. godine. Sva ranije prijavljena djeca mogu nastaviti sa treninzima, a oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju možete izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2019. godini.

Za sve dodatne informacije i prijave, možete se obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: [email protected]

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.

Najnovije

Mnoga pitanja bez odgovora: Kako su u Srbiji povezani vlast i organizirani kriminal?

Mafijaško-politički skandal trese Srbiju i sve u vezi hapšenja Veljka Belivuka i njegove grupe postaje vrlo neugodno za vlast....