Općina Centar uručila zaštitnu obuću pripadnicima sektora za policijsku podršku

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas, u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ugovor o davanju na korištenje zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku.

Naime, Općina Centar je izdvojila gotovo 56.000 KM za nabavku zaštitne obuće i ustupila je na korištenje Jedinici za specijalističku podršku MUP-a KS, sektoru za policijsku podršku. Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar da snažno podržava rad organa bezbjednosti i izdvaja značajna sredstva iz budžeta za ulaganje u policijske strukture.

- -

Prema njegovim riječima, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a donacija zaštitne obuće je samo nastavak dobre saradnje.

– Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uvjeta njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Policajcima smo nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti. Nadam se da će i ova donacija biti od koristi pripadnicima sektora za policijsku podršku – kazao je Ajnadžić.

Načelnik sektora kriminalističke policije, glavni inspektor Milorad Bašić je zahvalio na donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

– Uime MUP-a KS, Jedinice za specijalističku podršku i u svoje ime zahvaljujem načelniku i Općini Centar na ovoj donaciji koja će nam umnogome olakšati rad. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nam pomaže i svake godine izdvaja sredstva za razne namjene – dodao je Bašić.

- -

U posljednjih nekoliko godina za opremanje policije Općina Centar je izdvojila više od 550.000 KM, a s ovakvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...