Općina dodjeljuje plastenike za četrnaest domaćinstava

Preporučujemo

U srijedu, 15. aprila 2018. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo (sala 205), Mis Irbina 1, bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa četrnaest poljoprivrednika sa područja općine Centar kojima će biti dodijeljeni plastenici.

Na javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je bio objavljen 12. februara 2018. godine i bio otvoren 15 dana, zaprimljena su 44 zahtjeva koja su uputili stanovnici rubnih područja općine Centar.

- -

Kako je bilo navedeno u javnom pozivu pravo na dodjelu plastenika imali su svi zainteresovani stanovnici općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta na području ove općine, pogodnog za plasteničku proizvodnju.

Općina Centar je u okviru projekta ”Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika” u ovogodišnjem budžetu obezbijedila 20.000 KM.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...