Općina Novi Grad: 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama

Preporučujemo

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama sa svog područja.

Sredstva će biti usmjerena za proširenje kapaciteta produženog boravka, obnovu dotrajalih toaleta, zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, zamjenu vodovodnih cijevi i radijatora, zatim za opremanje kabineta, kao i za programske aktivnosti škola i hitne intervencije.

- -

Tim povodom pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar potpisao je sa direktorima deset novogradskih škola sporazume o utrošku sredstava.

„Sredstva u okviru ove budžetske pozicije namijenjena su za adaptaciju kabineta, izgradnju mreže za toplotnu energiju, proširenje kapaciteta produženog boravka, i drugih intervencija neophodnih za nesmetan rad škola. I u narednom periodu ćemo nastaviti pomagati rad obrazovnih ustanova dajući djelimičan, ali značajan doprinos u poboljšanju uslova rada učenika i nastavnika“, kazao je Dizdar.

Ševal Dudević, direktor OŠ „Osman Nuri Hadžić“ zahvalio je lokalnoj zajednici koja pomaže obrazovne ustanove. Istakao je da će sredstva iskoristiti za opremanje kabineta fizike, hemije i biologije čime će se poboljšati uslovi rada u ovoj školi.

Školi „Avdo Smailović“ dodijeljena su sredstva za obnovu dotrajalih toaleta. Direktor Hasim Baždar, izrazio je zadovoljstvo što će toaleti u prizemlju zgrade škole nakon mnogo godina biti obnovljeni, što će svakako poboljšati uslove rada i samog odgojno-obrazovnog procesa.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...