Općina Novi Grad izdala saopćenje u vezi parkinga na Dobrinji

preporučujemo

Shodno dezinformacijama koje su se pojavile u javnosti, a koje se odnose na prestanak upravljanja parking prostorom i prestanak čuvanja motornih vozila na parkingu u naselju Dobrinja, Općina Novi Grad Sarajevo se oglasila saopćenjem u kojem se navodi.

-Po zaključku o inspekcijskom nadzoru nadležnog Federalnog i Kantonalnog poreznog ureda utvrđene su određene nepravilnosti u poslovanju firme koja se bavi čuvanjem motornih vozila, te na osnovu toga je uslijedila i obustava rada.

Njihov prestanak pružanja ovih usluga nema nikakve veze sa projektima uređenja parking prostora na području ove lokalne zajednice koje je nedavno započelo, jer se sanacija parkinga radi na preko 60 lokacija. Većina parking prostora na kojima su predviđeni radovi niko ne čuva niti upravlja nad njima, tako da je osnovni kriterij za sanaciju bilo samo stanje u kojem se nalaze, a ne preuzimanje upravljanja nad njima nakon sanacije.

Obezbjeđivanje više od 600 novih parking mjesta, sanacija postojećih parkinga, te zamjena javne rasvjete na njima dugotrajno je strateško opredjeljenje Općine Novi Grad Sarajevo i ne treba se dovoditi u kontekst sa novonastalim dešavanjima na području Dobrinje.-

Najnovije

Dunović poručio Čavari: Znate kako je biti marioneta, Dragan je glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ

Predsjednik Federacije BiH (FBiH), Marinko Čavara,  je u intervjuu za "Nezavisne novine" Milana Dunovića i Željka Komšića nazvao "lutkama...