Općina Novi Grad uputila apel: Nemojte da vam zabava bude uništavanje dječijih i sportskih igrališta

Preporučujemo

Općepoznata slika je da se dječija i sportska igrališta, te njihov mobilijar redovno uništavaju u kako u našoj općini tako i u cijelom Sarajevu i da svaki vid nastojanja da se prvobitno stanje igrališta zadrži, kako bi se djeca kroz igru osjećala komforno i sigurno, unište nesavjesni pojedinci kojima, očito, uništavanje prostora za sport, igru i rekreaciju predstavlja zabavu.

Prema informacijama iz JP „Lokom“  u proteklom periodu zabilježena je pojačana devastacija igrališta u Briješću, Alipašinom Polju i Dobrinji sa posebnim akcentom na igralište u ulici Mustafe Kamerića, ali u Buća Potoku i Švrakinom Selu.

- -

Općina Novi Grad je, uz najoštrije osude zbog devastacije mobilijara na sportskim i dječijim igralištima, uputila zahtjev i Četvrtoj policijskoj upravi Novi Grad apelirajući na pojačanu kontrolu na ovim lokalitetima, ali i pronalazak počinioca kako bi se spriječilo dalje uništavanje javnih dobara i širenje vandalizma, jer iako Općina izdvaja značajna sredstva za održavanje, sva igrališta nije moguće fizički čuvati od loših namjernika.

Predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo i JP „Lokom“ pozivaju sve građane da se odgovorno ophode prema imovini naše općine i grada, naročito dječijim i sportskim igrlištima koja u značajnoj mjeri doprinose bezbrižnoj igri, te aktivnom i zdravom životu naše djece.

Također, apelujemo na građane da ukoliko raspolažu provjerenim informacijama o eventualnim počiniocima navedenih radnji, obavijeste PU Novi Grad.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...