Općina Stari Grad podržala SFF: Zadovoljstvo zbog nastavka dugogodišnje saradnje

Preporučujemo

 Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala danas su u ambijentu autentične bosanske Saburina kuće potpisali Ugovor o dodjeli 20.000 konvertibilnih maraka (KM) za aktivnosti ovogodišnjeg festivala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Time je Općina Stari Grad nastavila praksu davanja konkretne podrške organizaciji jednom od najprestižnijih filmskih festivala u regionu.

- -

“Opština je i ove godine izdvojila 20.000 maraka za sufinansiranje projekta, koji je moram reći, ne samo zaživio nego i živi pune 24 godine i pored svih negativnih konotacija kada je pitanju Sarajevo film festival. Uspio je preživjeti i doživjeti da bude jedan regionalni događaj ne samo za BiH, nego i za prostore bivše Jugoslavije, kao i za šire prostore. Dakle, to je jedan evropski filmski festival koji bi trebali sve institucije podržati, jer koliko znam mnoge susjedne države bi poželjele da imaju jednu ovakvu manifestaciju, da ne kažem da su ljubomorni“, istakao je Hadžibajrić.

Direktor SFF naglasio je da se današnjim potpisom nastavila višegodišnja saradnja sa Općinom Stari Grad, što posebno raduje, jer se radi o najatraktivnijoj općini u Sarajevu. Dodao je da će sredstva koja je SFF dobio od Općine Stari Grad biti praktično vraćena u njen budžet.

Najnovije

Oštra reakcija majki Srebrenice na izjavu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kako je ”1. Mart povod za rat, a ne dan...