Opet kreće najduži komercijalni let u svijetu, trajat će 19 sati

Preporučujemo

Singaopore Airlines najavio je da će u oktobru ponovno pokrenuti najduži komercijalni let u svijetu u trajanju od gotovo 19 sati na relaciji Singapur-New York, dodajući da će biti ponuđen samo putnicima u višoj putnoj klasi.

Svakog će dana avioni u neprekinutom letu u trajanju od oko 18 sati i 45 minuta od singapurskog aerodroma Changija do aerodroma u Newarku prelaziti oko 16.700 kilometara (10.300 milja).

- -

Trenutni rekord drži kompanija Qatar Airways na letu 921 iz Aucklanda do Dohe, koji traje 17 sati i 40 minuta.

Na ruti od Singapura do Newarka singapurska firma će koristiti modele Airbus A350-900ULR, koji su namijenjeni za duge letove i mogu primiti 161 putnika, od toga 67 u poslovnoj klasi a 94 u premium ekonomskoj klasi.

Let se nije isplatio

Ova kompanija već je letila na sličnoj ruti od 2004. do 2013. godine, ali ju je ukinula jer nije ostvarivala očekivane prihode, piše index.hr.

- -

Odluka o njenom uvrštenju u ponudu vremenski se poklopila s nastojanjima aviokompanija da nađu nove izvore prihoda u konkurentskom okruženju, a duge rute često generiraju veće prihode od onih s pauzama u letovima.

U Singapore Airlinesu planiraju i neprekinuti let od Singapura do Los Angelesa.

Njihova odluka o obnovljenom letu na relaciji Singapur-New York donesena je u vrlo izazovnoj situaciji za singapurskog avioprijevoznika. Prošle su godine spojili niskobudžetne kompanije TigerAir i Scoot kako bi racionalizirali troškove.

Ovog su mjeseca najavili da će u nastojanju da ostanu konkurentni uključiti posrnuli reginalnih ogranak s premium ponudom SilkAir u širu grupu, nakon višemilijonskog ulaganja u modernizaciju kako bi ostao konkurentan.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...