Opljačkana trojica Indijaca u Bihaću, uhapšena jedna osoba

Preporučujemo

U Bihaću je uhapšena osoba B.E. rođena 1986. godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađen i to nad trojicom migranata iz Indije.

MUP USK na svojoj službenoj stranici navodi da su se Policijskoj stanici Bihać obratili migranti Q.S (1983), N.K. (1992) i K.S. (1988), sva trojica iz Indije – te prijavili da im je otuđen određeni iznos novca.

Oni su, prema navodima MUP-a USK putem Facebooka stupili u kontakt sa B.E. iz Bihaća, koji im je obećao prevoz do Italije za određenu novčanu svotu. B.E. ih je potom svojim privatnim vozilom dovezao do Kulen Vakufa, a potom im kazao da sa te lokacije moraju pješice preći do Hrvatske.

Nakon što su migranti odbili da daju novac – osumnjičeni je, prema navodima MUP-a USK, od jednog osumnjičenog otuđio 500 eura i udaljio se sa mjesta događaja vozilom.

Istražitelji iz Bihaća su identificirali osumnjičenog, uhapsili ga i nad njim je sprovedena kriminalistička obrada, prenosi N1.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, koji će po okončanju istrage dostaviti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Najnovije

Lana Pudar se danas bori za prvu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, danas će se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100...