Oporavak indeksa na azijskim berzama

preporučujemo

Na azijskim tržištima najvažniji indeksi u su se malo oporavili, jer je investitore ohrabrio podatak o ubrzavanju rasta kineskog uslužnog sektora.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,6 posto. Shanghai Composite Index podignut je 0,3 posto dok je u istoj mjeri ojačao i bluechip indeks CSI300.

Kineski uslužni sektor ojačao je u augustu po najbržoj stopi u posljednja tri mjeseca.

Investitori su tako odlučili ignorirati najnovije Trumpove prijetnje.

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u utorak Pekingu još oštrijim trgovinskim ratom ukoliko bude ponovo izabran, i predvidio pad broja radnih mjesta i kompanija u Kini, zanemarivši prigovore američkih industrijalaca koji trpe posljedice njegove protekcionističke politike.

On je upozorio kineske vlasti protiv pokušaja da dobiju na vremenu do američkih izbora 2020. u nadi da on neće biti ponovo izabran.

Na valutnim tržištima zaustavljen je pad tečaja funte na krilima nade da će biti izbjegnut Brexit bez dogovora, javlja SeeBiz.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...