Opozicija u Banjoj Luci za večeras najavila velike proteste

Preporučujemo

U Banjoj Luci će večeras biti održani protesti opozicije zbog rezultata izbora. Oni i dalje tvrde da je kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić brutalno pokradena, a jučer su CIK-u predali zahtjev za ponovno brojanje glasova.

Protestna šetnja će krenuti u 18 sati ispred parka Mladen Stojanović, a završit će na Trgu Krajine gdje su u 19 sati planirani govori opozicionara. Sve o protestima pratite na portalu Klix.ba odakle će izvještavati naš reporter.Oni ističu da je ovo narodni protest, a ne stranački te da je cilj sačuvati instituciju predsjednika RS-a od zloupotreba.

Nakon što su sagledali izborne rezultate, tvrde da su pokradeni u Zvorniku, ali i Doboju s obzirom na veliku razliku u glasovima. Također su otkrili da na nekim mjestima Trivić nema nijedan glas, uključujući i selo iz kojeg je njena porodica, a za koje je utvrđeno da su njeni glasovi pogrešno upisani drugom kandidatu.

S druge strane vladajuća koalicija negoduje zbog najavljenog protesta i smatraju da opozicionari žele izazvati krizu u RS-u.

Nakon 95 posto prebrojanih, Milorad Dodik ima 281.369 glasova, a Jelena Trivić 252.603.

Najnovije

Vojnici Izraela pale zalihe humanitarne pomoći namijenjene Palestincima

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje kako pripadnici izraelske vojske pokušavaju da zapale zalihe humanitarne pomoće namjenjene...