Optužnica protiv Malika A.: Djeda Kasima ubio sjekirom i pokrio ga zastavom

Preporučujemo

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu 21-godišnjeg Malika Ahmetovića, prema kojoj se on tereti da je sjekirom ubio svog djeda.

U ovoj optužnici navodi se kako je Ahmetović zločin počinio u vremenskom periodu od 21. do 25. decembra u jednom od podrumskih stanova u Zenici, u kojem je živio zajedno s djedom Kasimom K. (77).

- -

“On je popio veću količinu alkohola i pijan se posvađao s djedom. Uzeo je sjekiru s poda, a potom prišao djedu koji se nalazio u polusjedećem položaju, kako bi ga ubio. Kada je djed vidio unuka da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom ga je molio “Nemoj, sine”, dižući ruke prema licu i štiteći glavu kako bi se odbranio”, stoji u optužnici.

Ne obazirući se na djedove molbe, Ahmetović je snažno zamahujući sjekirom koja je bila okrenuta “ušicama” prema djedu, zadao najmanje 11 udaraca u predjelu vrata i lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake, od kojih pet snažnih udaraca u predio lijevog dijela glave.

Usljed udaraca sjekirom, djed je zadobio povrede glave koja je u cijelosti deformisana zbog “višekomadne izlomljenosti njenog cijelog koštanog sklopa”. U optužnici su navedene sve povrede koje je nesretni starac zadobio, prenosi radiosarajevo.

“Zbog ovolikog broja okrutno nanesenih povreda kod K. je nastupila smrt usljed traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva”, navodi se u optužnom aktu.

- -

Ahmetović je nakon toga uzeo zastavu BiH koja je bila okačena na zidu sobe, te njome prekrio djeda po stomaku, a zatim i sa dekom sa kauča. On je sa mrtvim djedom danima boravio u istoj prostoriji, pijući alkohol i gledajući televiziju, sve do 25. decembra oko podne, kada je komšija prijavio policiji da se iz stana širi neugodan smrad.

Podsjećamo, Ahmetović je uhapšen 25. decembra zbog sumnje da je ubio svog djeda s kojim je živio u stanu.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...