Optužnica protiv ministra Lukača nije potvrđena, nova odluka 28. maja

preporučujemo

Osnovni sud Banja Luka nije potvrdio optužnicu koju je 26. marta ove godine banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača zbog napada na Draška Stanivukovića u decembru 2019. godine u skupštini RS-a.

– Izvršenim uvidom u sistem za automatsko upravljanje predmetima, utvrdili smo da optužnica protiv osumnjičenog Dragana Lukača podnesena od strane Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci nije potvrđena. Spis se nalazi u evidenciji do 28. maja 2021. godine, te tada ponovo ide postupajućem sudiji u rad, kada će sudija za prethodno saslušanje odlučiti o optužnici rješenjem – odgovorili su nam iz Služba za odnose sa javnošću Osnovnog suda Banja Luka.

Lukač se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda, a u kojem je oštećeni Stanivuković, tadašnji zastupnik u NSRS-u, a aktuelni gradonačelnik Banje Luke.

Na spornoj sjednici, Lukač je govorio Stanivukoviću da više ne smije unositi zastavice NATO saveza u salu NSRS-a, a koje je ranije pokušavao staviti pred ministre u Vladi RS-a, te člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zaprijetio mu je da će “završiti kao one”.

Kada ga je Stanivuković upitao “kako to”, Lukač mu je rekao da “dođe, pa će vidjeti”.

Nakon što mu je Stanivuković prišao, počelo je naguravanje i nasrtaj, te je sjednica prekinuta.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...