Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD-a održat će koncerte u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci

Preporučujemo

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sa zadovoljstvom najavljuje posjet orkestra i hora evropske komande Oružanih snaga SAD-a.

Od 1756. i vojnog orkestra iz doba Benjamina Franklina u Pennsylvaniji pa sve do danas, američki vojni orkestri zabavljali su trupe, ali i igrali važnu ulogu “muzičkih ambasadora” Sjedinjenih Država.

Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD-a, izvorno aktiviran 1940. godine, trenutno je treći po veličini orkestar i hor Vojske SAD-a, najveći izvan Sjedinjenih Država i primarni izvođački vojni ansambl u Europi. Ovaj orkestar i hor nastupa više od 200 puta svake godine, i do sada su nastupali u preko 20 zemalja, od Rusije do Irak.

Orkestar i hor će nastupiti u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, izvodeći numere svjetski poznatih zvijezda kao što su Rihanna, Michael Jackson i Bruno Mars. U Sarajevu i Banjaluci, vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupaće zajedno sa orkestrom i horom evropske komande Oružanih snaga SAD-a.

Svi nastupi bit će besplatni.

Koncert u Mostaru: petak, 18. maja 2018. u 19:00, HD herceg Stjepan Kosača

Koncert u Sarajevu: ponedjeljak 21. maja 2018. u 18:00, Dom Oružanih snaga BiH

Koncert u Banja Luci: utorak 22. maja 2018. u 20:00, Kulturni centar Banski dvor

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...