Orman: Nalčo odlično poznaje teren, fizički je spreman

Preporučujemo

Potraga za nestalim Harisom Nalčom iz Fojnice na Prkoškom jezeru nastavljena je i danas. U potragu je uključeno oko 200 učesnika. Nalčin prijatelj Nihad Orman u izjavi za N1 je kazao da je Harisa Nalču zadnji put vidio kod logorske vatre, ali i da on odlično poznaje taj teren.

Nalčin prijatelj Nihad kazao je da je on planinar koji odlično poznaje ovaj teren, ali i da učestvuje u markiranju staza.

- -

“Skupa smo bili kod Planinarskog doma gdje smo trebali i noćiti. Kada smo prešli kod logorske vatre tu je bio nekih sat vremena. Tada sam ga zadnji put vidio. Izgubio se iz vida. Haris planinari kao i ja, tu je cijeli tim koji poznaje ovaj teren. Markira i otvara nove staze. Fizički je spreman, aktivan i nikada nije pravio neke izlete u vidu da bi otišao negdje sam. Sve staze su obilježene, on poznaje stvaki kraj, šumu. Vranica nije opasna za planinarenje. Obilježena je i markirana i jasno se vide putokazi”, naglasio je Orman u izjavi za N1.

Podsjećamo na Prokoškom jezeru već dva dana traje intenzivna potraga za Harisom Nalčom iz Fojnice.

Potragu otežava izuzetno niska temparatura, gusta magla i kiša koja neprekidno pada, te da je poseban akcenat ove potrage stavljen na sigurnost samih učesnika u potrazi.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...