Osam osoba uhapšeno na bh. graničnim prelazima zbog ranijih krivičnih djela

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Brod 8.7.2018. pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod na osnovu raspisanih potraga uhapsili su dvojicu bh. državljana.

A.K. (1985.) potraživao je Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“, dok je D.K. (1988.) potraživao Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predati su službenicima Sudske policije Odžak. Dan ranije, 7.7.2018. službenici ove jedinice lišili su slobode Z.A. (1995.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima MUP-a KS.

- -

Pri izlasku iz BiH na MGP Bijača 7.7.2018. uhapšena je B.H. (1974.), državljanka Poljske. Utvrđeno je da je za njom Interpol Varšava raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „prevara“. Službenici JGP Doljani predali su je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na MGP Izačić pri ulasku u BiH 7.7.2018. uhapšen je N.R. (1983.) jer je za njim Policijska stanica Cazin raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Izačić državljanina BiH predali su službenicima PS Cazin.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 7.7.2018. uhapšeni su Y.S. (1965.), državljanina Republike Turske. Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim MUPKS raspisao potragu zbog krivičnog djela „oštećenje povjeritelja“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula. Predat je službenicima MUP-a KS.

Na izlasku iz BiH na MGP Trebimlja 6.7.2018. službenici JGP Trebinjeuhapsili su bh. državljanina N.M. (1984.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „prevara u privrednom poslovanju“. Predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

- -

Službenici JGP Dobrljin 6.7.2018. uhapsili su Z.H. (1978.)  nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Kantona 10 raspisao potragu zbog krivičnog djela „krađa“.  Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Kostajnica i predat službenicima Policijske uprave Livno.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...