Osim poslije evropskog neuspjeha: Nema kukanja, u prvenstvo ‘čišće’ glave

Preporučujemo

Trener FK Velež Mostar Amara Osim govorio je za kanal kluba o neuspjehu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, te najavio nastavak Premijer lige BiH za Rođene.

Šef stručnog štaba Veleža osvrnuo se na dvomeč protiv Hamrun Spartansa sa Malte.

“Razočarani smo, jer smo imali protivnika po mjeri i sa kojim se mglo igrati. To smo vidjeli u obje utakmice. To ne znači da je protivnik lagan i da ga možeš da ga prođeš, ako ti se neke stvari ne poklope da to uradiš. Mi smo ozbiljno pristupili utakmici. Slali smo ljude po kojekakvim zemljama egzotičnim, da bi imali lakše šanse i utakmice. Mnogo je lakše skautirati uživo, nego na utakmici. Gledali smo i deset puta i znali u glavu koji će sastav koji će igrati. Međutim sve je jedno, a utakmica drugo. Napravili smo mnogo grešaka”

Osim smatra da su Rođeni oštećeni u prvom meču an Grbavici.

“Mislim na prvu utakmicu. Gdje smo realno. Nije realno. Jer je to tako, primili gol iz ofsajda. Debelog. To niko nije spomenuo. I kad sve sabereš. Naš protivnik nije pravio nikakve greške. Sasvim logično je da nisi mogao očekivati prolaz. Razočarani smo i to je tako. Mogli smo zaraditi novce koji bi neke stvari olakšale klubu”

Trener Mostaraca ističe da se sada klub mora maksimalno okrenuti Premijer ligi BiH, te da nema vremena za kukanje.

“Moramo skloniti ovo razočaranje i ući sada u prvenstvo koliko god je moguće ‘čišće’ glave. Ako budemo previše razmišljali nećemo daleko dogurati” smatra bosanskohercegovački fudbalski strateg.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...