Oskrnavljena partizanska grobnica u Beogradu: „Mladić je heroj a ne ovi“

preporučujemo

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije je osudio skrnavljenje Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu, kada su sinoć ultradesničarski ekstremisti oštetili biste narodnih heroja sahranjenih na tom mjestu i ispisali grafit “Ratko Mladić je narodni heroj a ne ovi“, piše FoNet.

„Naš omladinski Savez sa gnušanjem osuđuje sramni čin ultradesničarskih ekstremista. Oni ne samo da su bezumni i primitivni vandali, već ništa ne znaju o Ratku Mladiću, u koga se kunu, pa tako ni to da je on bio poštovalac partizanskog oslobodilačkog pokreta u Drugom svjetskom ratu i da nikada nije rekao nijednu ružnu riječ protiv heroja sahranjenih na Kalemegdanu“, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Podsjeća se da ovo nije prvi napad na Grobnicu narodnih heroja u Beogradu, kao i na prošlogodišnji slučaj kada je oskrnavljena od ultradesničarskih ekstremista predvođenih američkim neonacistom Robertom Rundom.

„Indolentni odnos nadležnih prema nedjelima ultradesničarskih ekstremista ohrabruje te besprizorne vandale da nastave sa skrnavljenjem i izražavanjem govora mržnje. Direktna posljedica te indolentnosti su nedavno uništenje murala posvećenog Branku Črncu Tusti, preminulom pjevaču pank benda KUD Idijoti iz Pule, pokušaj onesposobljavanja vrata i grafiti mržnje na sjedištu Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i SKOJ u Beogradu i sada ruženje Grobnice narodnih heroja“, ističe SKOJ.

SKOJ od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zahtjeva da njegovi pripadnici odmah pronađu i procesuiraju odgovorne za skrnavljenje Grobnice narodnih heroja u Beogradu, a ako do toga ne dođe i napadi na taj spomenik se nastave, SKOJ će biti prinuđen da pozove antifašističku javnost da se organizuje i sama ga zaštiti, kaže se u saopštenju.

Pročitajte:  Spahić o sramotnim dešavanjima u Foči: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv organizatora

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...