Oslabljena reprezentacija BiH protiv moćne Francuske

Preporučujemo

Možda i ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaška reprezentacija BiH igrač večeras u Mejdanu. Protivnik je selekcija Francuske.

Selektor Duško Vujošević našao se u ogromnim problemima zbog silnih otkaza uključujući najbolje i najbitnije igrače kao što su Džanan Musa i Nemanja Gordić. Glavna uzdanica naše selekcije bit će Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović.

- -

Francuzi su u Tuzlu doputovali u veoma snažnom sastavo sa nekoliko NBA zvijezda, pa se naša reprezentacija nalazi u skoro nemogućoj misiji.

Selektori Vujošević i Vincent Collet odabrali su sastave za večerašnji duel.

Za repreentaciju BiH igrat će Markus Lončar, Amar Alibegović, Darko Talić, Edin Atić, Adin Vrabac, Amar Gegić, Elmedin Kikanović, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić, Ibrahim Durmo, Nedžad Muratović, Marko Rikalo.

Među 12 nije se našao Robert Rikić koji nije dobio dozvolu FIBA za nastup u dresu BiH, a sa spiska su “otpali” i dvojica centara Sparsa Refik Bašić i Kenan Kamenjaš.

- -

Za Francusku će igrati Thomas Huertel, Andrew Albicy, Nando De Colo, Fabien Causer, Paul Lacombe, Nicolas Batum, Evan Fournier, Boriss Diaw, Alain Koffi, Rudy Gobert, Vincent Poirier i Moustapha Fall.

Utakmica se igra u dvorani Mejdan u Tuzli s početkom u 20:30.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...