Osmi dan potrage za Dankom Ilić, istraga u više pravaca

Preporučujemo

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora ulazi u osmi dan.

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije rekla je za RTS da ne može govoriti o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sve osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom dvogodišnje djevojčice.

- -

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je itekako dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da se neka osoba može dovesti u vezu se provjerava”, kazala je Otović Pjanović.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može usmjeriti ka određenim okolnostima, kako bismo znali što bismo još mogli uraditi”, dodala je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopćilo je u ponedjeljak da je u toku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo je građane Crne Gore da ako imaju informacije o nestaloj djevojčici, o tome obavijeste ured Interpola u Pogdorici.

- -

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević rekao je da se očekuje identifikacija djeteta sa snimke nastale u Beču, kako bi se utvrdilo radi li se o Danki Ilić za kojom se traga od 26. marta.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...