Osniva se nova domaća kompanija za proizvodnju oružja

Preporučujemo

Iako još traje saga oko preuzimanja Vitezita, novi vlasnici dijela imovine te kompanije u stečaju – poznata poslovna porodica Zubak – ne gube vrijeme. Kako piše Viteški.ba, poduzete su aktivnosti da se osnuje nova, domaća kompanija sa sjedištem u Vitezu.

Portal saznaje da će se novo poduzeće službeno znati “WDG- Vitezit” d.o.o. Vitez, za što postoji saglasnost PS Vitezit – u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme.

Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja u skladu sa domaćom zakonskom regulativom. Tako će nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko preduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na preduzeće sa sjedištem u Vitezu.

To bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovina i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima širom svijeta koji će dati snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji.

“U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih radnika, a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu poduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile”, rekao je za Viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

 

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...