Osnivači i čelnici Instagrama napuštaju tu kompaniju zbog nesuglasica sa čelnicima Facebooka

Preporučujemo

Čelnici i suosnivači društvene mreže Instragram Kevin Systrom i Mike Krieger napustili su tu kompaniju, javlja Anadolija.

Instagram je društvena mreža namijenjena za objavljivanje fotografija i video snimaka, a kompaniju je 2012. godine kupio Facebook.

Izvršni direktor Instagrama Systrom saopćio je kako je s prijateljem Krigerom donio odluku o povlačenju iz kompanije zarad buđenja stvaralačkih i inovativnih ideja.

Systrom je već najavio da je spreman za otvaranje nove internet stranice te je dodao da je povlačenje nužno radi oživljavanja lične kreativnosti i bolje percepcije savremenih potreba društva.

I Krieger je na društvenim mrežama potvrdio odluku o napuštanju Instagrama i pokretanju novih poslovnih izazova i projekata.

I čelnik Facebooka Mark Zuckerberg je komentirao odluku Systroma i Kriegera i napisao kako Instagram predstavlja plod njihovog stvaralaštva i kreativnosti.

“Mnogo sam naučio i uživao tokom šest godina zajedničkog rada. S nestrpljenjem iščekujem šta će novo razviti“, poručio je Zuckerberg.

Bez obzira na Zuckerbergov komentar, analitičari tvrde da su Systrom i Krieger bili u čestim nesuglasicama s čelnicima Facebooka i da je to stvarni razlog njihovog povlačenja.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...