OSNIVAČKA SKUPŠTINA Hadžikadić: Radit ćemo na boljoj ekonomiji i otvaranju radnih mjesta

Preporučujemo

Mirsad Hadžikadić, koji je se kandidovao za člana Predsjedništva BiH na skoro održanim izborima, danas je u Sarajevu održao osnivačku skupštinu pokreta Platforma za progres.

“Radit ćemo na na boljoj ekonomiji i otvaranju radnih mjesta. kada su svi govorili da ne možemo uspjeti, da nemamo stranku iza sebe, mi smo pokazali snagu pravde i ideje. Pokazali smo da nije nemoguće. Pokazal ismo da se i pored svih manipulacija može dobiti skoro 60.000 glasova”, kazao je, između ostalog, večeras Hadžikadić.

On je dodao da se nada da će za četiri godine na narednim izborima njegova stranka uspjeti.

“Mi smo najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu”, dodao je Hadžikadić, koji je podvukao da se nada pobjedi na idućim izborima.

Hadžikadić je rekao da je njegova stranka ovo istinski pokret. 

“Riječ platforma naglašava mjesto takmičenja ideja”, dodao je Hadžikadić, naglašavajući da BiH vidi kao bolju državu u koju “mladi iz cijelog svijeta žele da dođu”.

“Neka nam zauvijek živi Bosna i Hercegovina”, kazao je na kraju govora Hadžikadić.

Ranije je rekao da će Platforma za progres biti drugačija od svih drugih stranaka, da će biti fleksibilnija i odražavati karakter svake osobe koja njoj pristupi.

“Rastemo na najbolji način. Nemamo oraha u džepu. Počinjemo sa novom snagom”, poručio je Hadžikadić.

Podsjetimo, Hadžikadić je Banjalučanin s adresom stanovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Na Općim izborima u BiH osvojio je 57.000 glasova, objavilo je radiosarajevo.ba.

Najnovije

Sjećanje na 3.000 ubijenih u Višegradu: U Drinu spuštene ruže

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i udruženja porodica nestalih "Višegrad 92" i "Žena – žrtva rata" danas je...