Osnovac iz Brčkog skočio kroz prozor i slomio ruku

Preporučujemo

Učenik sedmog razreda Druge osnovne škole u Brčkom iskočio je kroz prozor pred svojim školskim drugovima.

Prilikom pada, neimenovani učenik je slomio ruku, a kako piše portal “infobrsko.com”, ozbiljnijih povreda nije bilo.

- -

Portal dodaje da se učenik na ovo odlučio najvjerovatnije zbog porodičnih problema i pritiska.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović pomenutom portalu je rekao da se ovaj događaj desio pred sami početak nastave i da je u tom trenutku u učionici bilo prisutno još djece, prenose Nezavisne.

“Učenik je, najvjerovatnije zbog porodičnih problema skočio kroz prozor i na svu sreću pao je na zemlju što je ublažilo pad i spriječilo ono najgore. Učenik je odličan đak i nikada nije pravio probleme. Nažalost, psihičko stanje izaziva haos u glavama mališana. Apelujem na roditelje da povedu računa i prate s kim se njihova djeca druže, kakve i kako koriste društvene mreže i sl. Na djecu koja su vidjela skok kroz prozor zasigurno je negativno djelovalo na njih i njima će se pristupiti kako bi se otklonio ili ublažio nastali stres”, rekao je Osmanović.

On je dodao da pored institucija i roditelji moraju da vode brigu kako odgajaju svoju djecu, te da ne bi trebalo da od djece traže nešto više “kako bi u društvu bili neko i nešto”.

- -

“Neka usklade zahtjeve spram mogućnosti koja njihova djeca imaju. Zahtjevati nešto više od toga kod djece zna izazivati psihološke stresove. Takođe, mi ćemo sa pshiolozima održati sastanak kako bi se obavila komunikacija i sa roditeljima, a sve u cilju sprečavanja ovakvih i slični događaja”, rekao je Osmanović.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...