Oštra reakcija Ambasade SAD u BiH: Lažne i neutemeljene optužbe Matviyenko

Preporučujemo

Nakon obraćanja predsjednice Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH kazali su za Index.ba kako su SAD bile i uvijek će ostati istinski prijatelj i saveznik naše zemlje.

”Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Matviyenko ne zavrjeđuju posebno komentarisanje. Opredjeljenost Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini kao suverenoj, multietničkoj državi i njenoj euro-atlantskoj budućnosti dobro je poznata i ne zahtijeva dodatna objašnjenja. Bosna i Hercegovina i njeni građani znaju da su Sjedinjene Američke Države bile i uvijek će ostati njihov istinski prijatelj i saveznik”, kazali su za Index.ba u Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH.

- -

Podsjećamo, predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matviyenko boravi u BiH i jučer je u Sarajevu, između ostalog, kazala “da je vrijeme da OHR ode iz BiH i da prestane protektorat, jer je to ponižavajuće za bh. građane koji trebaju sami odlučivati o sudbini svoje zemlje”.

Ona je poručila da se Rusija suprotstavlja politici miješanja, te da Zapad pokušava da zaustavi vanjsku – nezavisnu politiku.”U svemu pokušavaju da optuže Rusiju”, kazala je Matviyenko, navodeći slučaj Škripar i hemijski napad u Siriji, za koji je kazala da je “opravdanje agresije na samostalnu zemlju”.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...