Osumnjičen za organizirani kriminal: Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

Preporučujemo

Pripadnici Granične policije BiH, uz službenike Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a Republike Srpske, učestvuju u operativnoj akciji „Škorpion“ čije se završne aktivnosti realiziraju 20.12.2018. na području Bijeljine i Brčkog. Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminala s akcentom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

Među brojnim aktivnostima zajedničkih policijskih timova pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Policije Brčko distrikta 20.12.2018. izvršili su pretrese, između ostalih i porodične kuće i vozila policijskog službenika Granične policije BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „organizirani kriminal“ u vezi s krivičnim djelom „neovlašteni promet vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene“ lišen je slobode M.B., policijski službenik Jedinice granične policije Bijeljina u činu „policajac“.

- -

„Učešće u ovoj operativnoj akciji, uz kontinuitet suradnje s drugim policijskim agencijama  i borbe protiv organiziranog i svih vrsta prekograničnog kriminala, još je jedan pokazatelj spremnosti Granične policije BiH na nultu toleranciju i borbu protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi. Nedopustivo je to što i među policajcima ima onih koji su krenuli putem korupcije, tako da borba Granične policije BiH protiv kriminala obuhvata i čišćenje vlastitih redova.“ – izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Akcija Škorpion realizira se po nalogu Tužilaštva BiH.

Najnovije

Efendić: Za Dodika smo znali kakav je, ali ovi naši su se godinama lažno predstavljali

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se večeras na svom Facebooku komentarom o mitingu koji je u režiji...