Osumnjičeni radnik se vratio na posao u Dom za djecu, prijava za zlostavljanje

Preporučujemo

Policiji je prijavljen još jedan slučaj mogućeg seksualnog napastvovanja 17-godišnje maloljetnice od radnika banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, potvrdio je za RTRS direktor doma Vladimir Kajkut.

U toku je, kaže, disciplinski postupak.

- -

Prije dva dana pokrenuta je istraga protiv portira zaposlenog u domu, osumnjičenog da je seksualno zlostavljao drugu maloljetnicu. Direktor Doma kaže da su preduzete sve mjere propisane zakonom.

Maloljetnica koja je izmještena iz Doma, do sada je dva puta prijavljivala uznemiravanje, ali je nadležno tužilaštvo, zbog nedostatka dokaza, obustavljalo istragu.

Nakon prijave policiji, prije mjesec dana, osumnjičenog radnika suspendovali su na određeno vrijeme, potom mu oduzeli 20 posto plate za tri mjeseca i vratili ga na posao u Dom, potvrđuje direktor.

Čekajući da Okružno tužilaštvo u Banjaluci počne da postupa u tom predmetu, kaže Kajkut, djevojčica se od kraja decembra do hapšenja osumnjičenog prije dva dana, istovremeno s njim nalazila u Domu, javlja RTRS.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...