Osumnjičeni u akciji “Storage” koji se jučer predao Tužilaštvu BiH, ostaje u pritvoru

Preporučujemo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor od mjesec dana Predragu Petkoviću, osumnjičenom u akciji “Storage” koji se jučer predao nadležnima nakon višemjesečnog bekstva.

Nakon ispitivanja osumnjičenog u predmetu “Storage”, koji se nakon višemjesečnog bjekstva predao Tužilaštvu BiH, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH detaljno obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Predraga Petkovića (rođen 1987. godine).
Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom i između ostalog se tereti da je kao jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta, komunicirajući putem aplikacije “Sky” i “Anom”, dogovarao i sudjelovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa i prodaje većih količina opojnih droga i nezakonitog prometovanja vatrenog oružja i municije, kao i ilegalnog prevoza migranata preko državne granice, te krađe motornog vozila, a sve sa ciljem sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.

Najnovije

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH zatražio informacije o spornoj flaširanoj vodi

Ombudsmen za zaštitu potrošača BiH je uputio predstavku Zavodu za javno zdravstvo FBiH, nakon čega bi trebali imati konkretnije...