Osumnjičeni za trovanje Skripala tvrde da su u Britaniji boravili kao turisti

preporučujemo

Dvojica državljana Rusije koje Velika Britanija sumnjiči za trovanje bivšeg ruskog špijuna pojavili su se na televiziji rekavši da su posjetili mjesto zločina u Salisburyju kao turisti, prenosi Anadolija.

Ruslan Boshirov i Alexander Petrov u četvrtak su imali prvi javni nastup u intervjuu za kanal RT, koji finansira Kremlj.

Boshirov i Petrov su rekli da su u martu posjetili južni engleski grad Salisbury, nazvavši ga divnim gradom, kako bi vidjeli poznatu katedralu Salisbury.

Velika Britanija tvrdi da su Boshirov i Petrov ruski vojni obavještajni agenti koji su poslani u Salisbury da otruju bivšeg ruskog špijuna Sergeia Skripala i njegovu kćerku. Britanija je objavila snimke video-nadzora i fotografije koje prikazuju dvojicu muškaraca kako hodaju u Skripalovom naselju.

Nakon što su Skripali otrovani 4. marta, Velika Britanija i više od 20 drugih zemalja protjerali su 150 navodnih ruskih špijuna koji su radili pod diplomatskim pokroviteljstvom. Rusija je odgovorila na sličan način protjerivanjem njihovih diplomatskih službenika.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...