Otac novorođene bebe iz Gruda pritvoren zbog ubistva: Obdukcijom utvrđena nasilna smrt

Preporučujemo

U selu Miljković kod Mostara u četvrtak je pronađeno beživotno tijelo bebe u starosti od nekoliko dana. Dječak rođen prije sedam dana pronađen je u žbunju i kamenjaru na lokalitetu Kobilovača, uz cestu Mostar – Čitluk.

Beba je rođena petog septembra, a obdukcijom je utvrđen nasilni uzrok smrti. Za ubistvo bebe osumnjičen je otac bebe M. Š. (1962) iz mjesta Dragićina, Općina Grude.

“Obdukcijom je utvrđen nasilni uzrok smrti. U saradnji s Upravom policije Zapadnohercegovačkog kantona rasvijetljene su okolnosti ovog događaja. Operativnim radom dviju uprava policije, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona, došlo se do saznanja na temelju kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M. Š. (1962) iz mjesta Dragićina, opština Grude.

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, isti je pritvoren i predan Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Protiv istog je podnesena krivična prijava za krivično djelo ‘Ubojstvo’ iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz MUP-a HNK, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Refik Lendo: Pogibija Azre Spahić je posljednji alarm. Moramo bolje zaštititi živote građana

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić i u kojoj su još dvije osobe...