FOTO Otkriveno spomen-obilježje 4. Viteškoj motorizovanoj brigadi

Preporučujemo

Ispred Općine Ilidža danas je otkriveno spomen-obilježje 4. Viteškoj motorizovanoj brigadi, povodom 26. godišnjice formiranja ove brigade koja je tokom agresije na BiH čuvala Hrasnicu, Sokoloviće, slobodne teritorije Ilidže i područje Igmana.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo prisustvovao je otkrivanju spomen obilježja, te je ovom prilikom ukazao na hrabrost i odlučnost pripadnika ove jedinice, jedne od najboljih brigada Prvog Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

- -

Obilježavanje 26. godišnjice Brigade nastavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ilidža, te Hatma dovom i tevhidom šehidima.

Sutra će biti održan historijski čas i položeno cvijeće na mezarima i mjestima stradanja Emira Bogunića-Čarlija i Ejuba Sarajkića-Eke, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula.

Bit će održan i parastos poginulim borcima pravoslavne vjere i Misa zadušnica poginulim borcima katoličke vjere.

“Dani 4. Viteške motorizovane brigade” završavaju 28. jula u 20 sati centralnom manifestacijom na Centralnom trgu ispred Doma kulture Hrasnica.

Najnovije

Ukrajinci gube sve više zapadnih tenkova, a nedostatak artiljerije ih tjera da se bore iz blizine

Boreći se za zaustavljanje ruskog napredovanja zapadno od ruševina Avdivke u istočnoj Ukrajini, 47. mehanizirana brigada ukrajinske vojske izgubila...