Otpočela rekonstrukcija ulice Muje Šejte

Preporučujemo

Od 20.08.2019.godine izvođač radova na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice u Ulici Muje Šejte u dužini od 1,285 km, firma “AME” d.o.o. Breza, uveden je u radove na realizaciji prvog Ugovora po Okvirnom sporazumu. U ovoj fazi tretirana je dionica u dužini od 475 m.

Ovaj Okvirni sporazum je potpisan na osnovu Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a nakon izrade i usaglašavanja projektne dokumentacije i provedenog postupka odabira izvođača radova putem zajedničke nabavke sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

U ovoj fazi projekat obuhvata radove na trasi o 475 metara , širine 4,0 m asfaltnog kolovoza sa bankinama promjenjive širine i mimoilaznicama prema projektnom rješenju. Radovi podrazumjevaju uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za izgradnju kolektora oborinske kanalizacije, izradu potpornih AB zidova, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu (planuma), izgradnju slivnika, kanala i propusta, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 384.996,24 KM, a finansiraju se namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 45 dana.

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...