- Advertisement -

Otpočela rekonstrukcija ulice Muje Šejte

Preporučujemo

Od 20.08.2019.godine izvođač radova na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice u Ulici Muje Šejte u dužini od 1,285 km, firma “AME” d.o.o. Breza, uveden je u radove na realizaciji prvog Ugovora po Okvirnom sporazumu. U ovoj fazi tretirana je dionica u dužini od 475 m.

Ovaj Okvirni sporazum je potpisan na osnovu Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a nakon izrade i usaglašavanja projektne dokumentacije i provedenog postupka odabira izvođača radova putem zajedničke nabavke sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

U ovoj fazi projekat obuhvata radove na trasi o 475 metara , širine 4,0 m asfaltnog kolovoza sa bankinama promjenjive širine i mimoilaznicama prema projektnom rješenju. Radovi podrazumjevaju uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za izgradnju kolektora oborinske kanalizacije, izradu potpornih AB zidova, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu (planuma), izgradnju slivnika, kanala i propusta, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 384.996,24 KM, a finansiraju se namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 45 dana.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Maršu mira ove godine se očekuje oko 5.000 učesnika

U okviru priprema za ovogodišnji Marš mira Nezuk - Potočari u sklopu programa obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne...