Otvoren “Međunarodni sajam gospodarstva” u Mostaru: Drago nam je da je Srbija zemlja partner

Preporučujemo

U Mostaru je svečano otvoren 21. “Međunarodni sajam gospodarstva”. Svečanosti su prisustvovali brojni domaći i političari iz regije. Prisutnima su se obratili Dalfina Bošnjak, direktorica sajma i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara. Bešlić je rekao da se ovim sajmom iz Mostara šalje pozitivna gospodarska i svaka druga poruka.

Bošnjak kao direktorica sajma je ukazala da će u pet dana sajma biti upriličene i podsajamske manifestacije, stručne konferencije i okrugli stolovi.

- -

“Drago nam je da je Srbija zemlja partner sajma. Partnerstvo sa Srbijom je doprinos razvoju između zemalja”, istakla je Bošnjak.

Mostarski gradonačelnik kaže da je ponosan što je Srbija ovogodišnji partner sajma, piše N1.

“Mostar je sjecište boljitka i ekonomskog prosperiteta. Sajam to simbolizira. Već 21 godinu sajam djeluje na zavidnoj razini i donosi partnerstva s drugim zemljama. S ponosom je to ove godine Srbija koja je došla pokazati da smo udruženi u ekonomiji jači i kompaktniji. Danas se iz Mostara odašilje pozitivna gospodarska i svaka druga poruka. Sajmom potičemo da se stvori pozitivno gospodarsko ozračje. Iskreno čestitam organizatorima na čelu sa direktoricom, Dalfinom Bošnjak”, rekao je Bešlić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović obratio se danas prisutnima na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Kako je kazao, ovaj sajam je prije 21 godinu bio jedna mala, lokalna, manifestacija koja je dvije godine nakon rata trebala dati jedan pokretački zamah gospodarstvenicima ovog kraja.

- -

“Da bih ja iskazao svoje zadovoljstvo koliko mi je drago i koliko sam sretan da ste svi danas ovdje, ovako okupljeni, ja ću malo izvan protokolarno pozdraviti sve one koji su mi na srcu danas ovdje da bi pokazali koliko je Mostar, Hercegovina i naša Bosna i Hercegovina široka srca kada dolaze dragi gosti. Dragi Aco, dragi Andrej, dragi Bojko, dragi Filipe, dragi Mile, ja sam uvjeren da ovo što danas organiziramo u Mostaru je prije svega plod jednog zajedničkog rada svih vas”, kazao je Čović na početku svog obraćanja.

Prisjetio se prvog sajma u Mostaru prije 21 godinu.

“Ja ću nastaviti u jednom duhu opuštenosti. Kada smo prije 21 godinu organizirali ovaj sajam, to je bila jedna mala, lokalna, manifestacija koja je dvije godine nakon rata trebala dati jedan pokretački zamah gospodarstvenicima ovog kraja. Vi ste došli u moj grad Mostar, naš grad Mostar, našu Hercegovinu, moju domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja pretenduje da bude dio EU, prepoznali smo da BiH jedini put ima kao evropski put”, naveo je Čović.

Zatražio je pomoć Hrvatske i Bugarske na putu BiH ka EU.

“Dragi Bojko, dragi Andrej, obzirom da je zemlja Bugarska predsjedatelj Evropskim vijećem, da nam uz potporu prijatelja, olakšate. Činite nam posebno zadovoljstvo predsjedniče Republike Srbije, što ste dali jedan poseban štih zadnjih nekoliko mjeseci i Mostaru i Hercegovini. Vjerujem da je ovo jedini put da BiH postane normalna, upravljiva evropska država u budućnosti”, naveo je Vučić.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...