Otvorena Hidroelektrana “Bočac dva”, uložena 42 miliona KM

Preporučujemo

U mjestu Bočac kod Mrkonjić Grada svečano je otvorena Hidroelektrana “Bočac dva”, jedne od najmodernijih na ovim prostorima izgrađene posljednjih godina, u koju su uložena 42 miliona KM i koja će omogućiti otvaranje 32 radna mjesta.

Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je na otvaranju Hidroelektrane “Bočac dva” da ljudi i politike vrijede onoliko koliko ostave iza sebe.

“Naše opredjeljenje je da ne vršimo privatizaciju ovakvih kapaciteta i mislim da je to ispravna politika. Električna energija je energija budućnosti i to je naš put kojim idemo Ovo je vlasništvo RS njenog naroda i institucija”, rekao je Dodik i dodao da ovo ne može da bude ničije vlasništvo osim vlasništva države.

“Ponosan sam na izvođače radova ali i na naše odluke da se ovo izgradi. RS je danas primamljiva zbog niske cijene struje”, istakao je Dodik.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS da se nada da će vizija potrajati i da će ovo preduzeće (Elektroprivreda RS) i rukovodstvo imati snage da istraju na daljoj izgradnji jer postoji mnogo potencijala.

“Prisustvujemo velikom događaju gdje se pušta pogon koji ima veliki značaj za cijelu privredu”, kazao je Čubrilović.

Prisutnima se obratio i Petar Đokić, ministar idustrije, energetike i rudarstva RS, te istakao da je ovo veliki uspjeh RS i Elektroprivrede RS, prenose Nezavisne.

“Ova vlast ostavlja mnogo toga iza sebe. Umjesto praznih priča bavimo se konkretnim projektima. U stanju smo da stvaramo velika djela”, rekao je Đokić.

Osim ove, danas će biti otvorena i mala hidroelektrana koja se nalazi u neposrednoj blizini hidroelektrane “Bočac jedan”.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...