Otvorena izložba ilustrovanih citata Alije Izetbegovića “Poruka sebi”

77

U Centru za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića sinoć je upriličeno otvaranje izložbe ilustrovanih citata Alije Izetbegovića “Poruka sebi”.

Urednica zbirke je Nađa Berberović-Dizdarević, koja je bilježila citate koji su za nju bili značajni, pa je tako i nastala ova zbirka. Citati su obogaćeni ilustracijama mlade umjetnice Džejlane Pašić, kako bi se na taj način približili svim generacijama i pokazali da se radi o univerzalnim idejama.

Direktor Muzeja „Alija Izetbegović“ Adnan Žiško izrazio je zadovoljstvo što se izložba realizirala na području općine Novi Grad Sarajevo, a posebno u Centru za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića, u kojoj se od otvaranja pa sve do danas kvalitetno radi na promociji  kulturoloških normi i umjetnosti, kao i edukaciji mladih.

Postavka zbirke ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića “Poruka sebi” u izdanju Muzeja “Alija Izetbegović” bit će izložena u periodu 15. 07. – 24. 07. 2019. godine u prostorijama Centra za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića.