Ovo je žestoki momak koji je sinoć ubijen u Banjoj Luci

Preporučujemo

Damir Ostojić Šijan (42) je ubijen, a njegova supruga Sandra Jošić (40) je ranjena sinoć, nešto prije ponoći, nedaleko od kuće u kojoj su u Banjaluci živjeli.

Ostojić je policiji poznat od ranije i to po obračunu iz novembra 2011. godine, kada je bio osumnjičen za pokušaj ubistva Stojana Kneževića i Jelenka Sjenice spred restorana “Mig” u banjalučkom naselju Hisete/Kočićev vijenac.

Kako su tada pisale Nezavisne novine Ostojić je bio osumnjičen za pokušaj ubistva Sjenice i Kneževića, dok su Sjenica i Knežević osumnjičeni za nasilničko ponašanja nad Ostojićem.

Obračun između Sjenice i Kneževića sa jedne, te Ostojića sa druge strane, započeo u banjalučkom lokalu “Del Kapo” u novembru 2011.

Sjenica i Knežević su prvo napali i istukli Ostojića, nakon čega su bili izbačeni iz ‘Del Kapa’. Nekoliko trenutaka kasnije, Ostojić je pronašao Sjenicu i Kneževića u lokalu ‘Mig’ u naselju Kočićev vijenac i prema njima ispalio više hitaca što je ovaj slučaj i okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Tokom obračuna Ostojić je pogodio Sjenicu u nogu, nanijevši mu prostrelnu ranu, dok je Knežević prošao bez povreda.

U pucnjavi je Ostojić izrešetao bijeli audi TT Jelenka Sjenice švajcarskih registarskih oznaka, dok je Kneževićev audi A8 pogođen jednom i to iznad zadnje desne gume.

U ovoj pucnjavi Sjenica je zadobio prostrelnu ranu stopala.

Nakon obračuna, Ostojić je pobjegao u svom džipu, a policija ga je uhapsila nekoliko trenutaka kasnije.

Nakon hapšenja Ostojića i tokom pretresa njegove kuće policija je pronašla pištolj “devetku” CZ iz koje je osumnjičeni najvjerovatnije ranio Sjenicu i koja će biti poslata na vještačenje.

Motivi ovog napada na Ostojića u lokalu “Del Kapo” su bili neraščišćeni “poslovni odnosi”.

“Ostojić je branio neke ljude koje su Sjenica i Knežević navodno reketirali i došlo je do sukoba između njih”, tvrdio je izvor “Nezavisnih”.

Ostojićeva supruga koja je ranjena u sinoćnjoj pucnjavi ksmještena je u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske iz kojeg su saopćili da je trenutno svjesna i stabilna, ali da su dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem preuranjene.

“Pacijentkinja je zadobila prostrelne rane ruku, nogu, grudnog koša i lica, saopšteno je iz UKC-a Republike Srpske.

Hospitalizovana je u Klinici UKC-a za anesteziju i intenzivno liječenje.

Ona je 15 minuta iza ponoći dovezena sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Prijemnu hiruršku ambulantu.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...