Pacijenti iz BPK Goražde osim KCUS-a koristit će i usluge Opće bolnice u Sarajevu

Preporučujemo

Pored liječenja na KCUS-u pacijenti iz BPK Goražde moći će se liječiti i u Općoj bolnici u Sarajevu, a narednih dana u tom cilju bit će potpisan ugovor između Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde i ove zdravstvene ustanove, najavljeno je tokom posjete predstavnika Opće bolnice “dr. Abdulah Nakaš”.

Saradnja će biti realizirana i kroz obezbjeđenje neophodnog medicinskog kadra koji nedostaje bolnici u Goraždu.

“Saradnja sa Kantonalnom bolnicom ide u smjeru angažmana ljekara Opće bolnice u našoj bolnici, govorimo o deficitarnom kadru, a sve je za dobrobit pacijenata. Cilj nam je što više usluga pružiti u Goraždu, a za usluge koje ovdje nisu moguće imat ćemo otvoren put prema Općoj bolnici i KCUS-u za tercijarni nivo, ali i dio sekundarnog nivoa”, izjavio je Senad Čeljo, kantonalni ministra zdravstva.

Direktor Opće bolnice “dr. Abdulah Nakaš” dr. Ismet Gavrankapetanović potvrdio je da će saradnja biti u cilju da ova ustanova u punom kapacitetu pomogne Kantonalnoj bolnici Goražde.

“Mi smo iz Sarajeva došli u najjačem sastavu po raznim specijalnostima da odmah napravimo konkretne dogovore kako bi stanovništvu BPK Goražde i svim pacijentima omogućili bolju, kvaltetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu kako ovdje u Goraždu tako i za ono što mi možemo da pružimo u Sarajevu. Želja nam je da Sarajevo i Goražde i kroz taj medicinski dio još više približimo, jer mi smo inače i emotivno vezani za ovaj dio BiH i da ta saradnja kroz određene ugovore bude tačno definirana”, poručio je Gavrankapetanović.

Najnovije

Smajić o blokadama i ucjenama u Parlamentu BiH: Korektno bi bilo da kažete da vladajuća koalicija ne postoji kako građani ne bi više bili...

Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH) na današnjoj sjednci nije usvojio izmjene tri zakona jer su...