Paketi marihuane plutaju Jadranskim morem već danima

Preporučujemo

U petak su se na južnoj strani otoka Vis “nasukala” dva paketa od 25 kilograma marihuane, dok su takvi paketi jučer došli i do otoka Hvara, nekoliko stotina metara od obale.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, prvi paket uočili su slučajno građani i to uz samu plažu u centru Milne. Odmah se na noge digla policija pa i lokalni ribari, tako da nije dugo trebalo da se malo dalje, uprkos jugu, uoči oš jedan crni paket.

- -

Hvarska policija blokirala je mjesto pronalaska, a iznenadni hvarski morski ulov težak je oko 160 kilograma.

Pretpostavlja se da su je krijumčari odbacili u more iz svojih glisera dok su je prevozili iz Albanije ili Crne Gore prema Italiji, ali, kako bi zametnuli tragove jer su očito bježali pred organima gonjenja, pakete marihuane su odbacili u more.

Inače, cijena tzv. cigle marihuane u Albaniji se može nabaviti za 100 do 200 eura, ovisno o kvaliteti i količini prilikom kupnje, dok se u malim količinama u ljetnoj sezoni uprihodi od tog istog kilograma na hrvatskoj obali čak i do 5000 eura.

Policija istražuje ove slučaje.

Najnovije

Dječak Edin treba našu pomoć: Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za petogodišnjeg Edina Škilju. Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM. Edinu je dijagnosticiran poremećaj...