- Advertisement -

Palestina opozvala četiri ambasadora u Europi

Preporučujemo

Palestinske vlasti sa sjedištem na okupiranoj Zapadnoj obali saopštile su danas da su opozvale svoje ambasadore u četiri zemlje Europske unije koje su poslale svoje predstavnike na izraelsku svečanost povodom otvaranja američkog predstavništva u Jeruzalemu.

Te su zemlje Austrija, Mađarska, Češka i Rumunjska, navodi vanjskopolitička služba palestinskih vlasti.

Predstavnici tih zemalja sudjelovali su na svečanosti s američkim predstavništvom u izraelskom ministarstvu vanjskih poslova u nedjelju, dan uoči otvaranja američke ambasade u Jeruzalemu.

Odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem izraelskom prijestolnicom i da tamo preseli ambasadu Sjedinjenih Država koje je do tada bilo u Tel Avivu, razbijesnilo je Palestince.

Neki smatraju tu odluku negacijom svojih težnja prema istočnom Jeruzalemu koji žele za prijestolnicu svoje buduće države. Palestinsko vodstvo je prekinulo sve kontakte s američkim dužnosnicima nakon odluke koju je Trump donio 6. decembra i po kojoj priznaje Jeruzalem izraelskom prijestolnicom, piše index.hr.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Ovog ljeta otvara se sportsko-rekreativni centar na Dobrinji sa velikim bazenom

Naselje Dobrinja u općini Novi Grad Sarajevo će ovog ljeta dobiti sportsko-rekreativni centar sa otvorenim bazenima. Radovi su počeli...