Pandurević: SDS je stvarala i mirila srpski narod, za razliku od Dodika

Preporučujemo

Šefica kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević kazala je kako je sramna izjava entitetskog predsjednika Milorada Dodika koji je nekoliko političara iz Saveza za promjene okarakterisao kao “poturice”.

Pandurević je danas u Istočnom Sarajevu poručila kako je SDS “stvarala RS i mirila srpski narod”, za razliku od Milorada Dodika, piše N1.

- -

“Dodiku, zbog svih hipoteka koje ima, jedino preostaje da dijeli narod, ponižava, urušava i zavađa RS sa svima”, istakla je ona.

Pandurević je kazala kako je “strašno” da prvi čovjek entiteta Republika Srpska govori takve vulgarnosti i da predstavnike Saveza za promjene naziva ”poturicama”.

”Neka ga je stid i sram da Borislavu Bojiću, koji je ratni komandant, jedini civil koji je izašao iz rata sa činom pukovnika, čovjek koji u sebi ima bezbroj gelera i metaka kaže da je on poturica, ili Draganu Mektiću koji se takođe hrabro borio u ratu, ministru Šaroviću koga su hapsile NATO trupe, dok se Milorad Dodik kukavički krio. Ili da meni kaže da sam poturica, čija je majka 44 mjeseca provela u Silosu. Sram ga bilo”, kazala je šefica kluba poslanika SDS-a, koja se izvinila predstavnicima medija zbog “vrlo emotivne reakcije”.

Najnovije

Efendić: Za Dodika smo znali kakav je, ali ovi naši su se godinama lažno predstavljali

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se večeras na svom Facebooku komentarom o mitingu koji je u režiji...